שנדע ימים טובים יותר ובשורות טובות

טיפים מהמומחה

טיפים מהמומחה

קומודונים

ה”שחורים” או בשמם המקצועי, קומודונים, בעור הפנים גורם לרבים מאיתנו תסכול בעיקר בגלל המראה הלא אסתטי שלהם. הם מופיעים בעיקר בגיל ההתבגרות ובעיקר בעור שמן, הם מתמקמים בדרך כלל באזור האף והלחיים ומסרבים לצאת גם אם “לוחצים חזק”.

קומודונים (שחורים)

ה”שחורים” או בשמם המקצועי, קומודונים, בעור הפנים גורם לרבים מאיתנו תסכול בעיקר בגלל המראה הלא אסתטי שלהם. הם מופיעים בעיקר בגיל ההתבגרות ובעיקר בעור שמן, הם מתמקמים בדרך כלל באזור האף והלחיים ומסרבים לצאת גם אם “לוחצים חזק”. למעשה, “ללחוץ חזק” הוא בדיוק ההיפך ממה שאלונה שכטר ממליצה לעשות, אם אתם רוצים לשמור על עור פנים יפה ואסתטי לאורך זמן. הוצאת קומדונים “בכוח” עלולה להשאיר צלקות קבועות בעור.

אלונה-שכטר-קומודונים-שחורים-בפנים

אז מה כן ניתן לעשות?

כדי לענות על כך ולתת לכם כלים להתמודד עם המצב, צריך להבין קצת לעומק (תרתי משמע) מה קורה לנו בעור, מתחת לקומודון.

בעורנו ישנן בלוטות שומן המפרישות באופן קבוע שומן אל פני שטח העור. השומן משמן את העור ומכיל גם חומרים המגנים עליו מפלישת חיידקים וגורמים מזיקים. בלוטת השומן הזאת נמצאת בצמוד לזקיק שערה.

בגיל ההתבגרות, בהשפעת הורמוני המין, מופרשת כמות גדולה יותר של שומן מהבלוטה. אגב, גם במצבי מתח מופרש יותר שומן. במצב נורמלי, השומן יוצא ללא קושי מבעד לפתח החיצוני של הנקבובית, ומתפזר על העור, אך בגיל ההתבגרות חלים כמה שינויים שמקשים על הניקוז הנורמלי של השומן.

ראשית, התרבות של תאי עור מתים חוסמת את פתח זקיק השיערה ומצרה אותו, לעתים הוא כה צר עד שהוא נסתם ואין אפשרות לניקוז טוב של השומן החוצה. בנוסף, מסיבה לא ידועה, הצורה של בלוטת השומן לעתים מתעוותת בגיל ההתבגרות ומקשה גם היא על ניקוז יעיל החוצה.

כל זה גורם לסתימה ולהצטברות השומן בתוך תעלת זקיק השערה. החלק של השומן שנמצא ממש בסמוך לפתח, מתחמצן והופך לשחור או בשמו המקצועי קומודון. כאשר השומן הזה איננו חשוף לאוויר אלא מכוסה במעטה דק של תאי עור, הוא לא מתחמצן ומשחיר ונשאר לבן. לכן אצל חלקנו ישנם נקודות לבנות או בשמם המקצועי מיליומים.

מה אלונה שכטר ממליצה לעשות כדי להפחית את תופעת הקומודונים?

א. להקטין את כמות השומן שהעור מפריש. איך?

ישנם מספר מרכיבים במוצרי קוסמטיקה שיכולים מאוד לעזור להפחתת כמות השומן שהעור מפריש, למשל מרכיבים כמו: סולפור, חומצה רטינואית או בשמה האחר רטין A.

במוצרי חברת אלונה שכטר ניתן למצוא מספר תכשירים המכילים רטינול, שהוא למעשה ויטמין A, אותו העור הופך לחומצה רטינואית. החומר הזה גם מקטין הפרשת שומן בעור, וגם משפיע לטובה על צורתה של הנקבובית כך שמתאפשר ניקוז יותר טוב של השומן.

כמו כן, יש לשטוף את עור הפנים, לא יותר מפעמיים ביום, עם תכשיר ניקוי עדין המתאים לעור שמן. סבון אכילאה של חברת אלונה שכטר יעשה את העבודה מצוין.

אלונה-שכטר-סבון-אכילאה

ב. להשפיע על צורתה התקינה של תעלת הניקוז של השומן. איך?

ראשית, יש לוותר על מי פנים על בסיס אלכוהול גס, עדיף להשתמש בתכשיר ניקוי במרקם ג’ל לספיחת השומן. כמו כן, יש להשתמש בקרם לחות על בסיס מים.

יש להיזהר מ”ניקיון יתר”: ככל שמנקים יותר עור שמן, כך הוא מפריש יותר שומן כדי לפצות על החסר.

מתאפרת? השתמשי אך ורק במייק אפ שהמרכיבים שלו לא חוסמים את הנקבוביות (מומלץ להתייעץ עם קוסמטיקאית מקצועית). עדיפה פודרה סופחת שומן במקום מוצרי איפור בסיסיים עתירי לחות.

ג. לקלף ולהסיר את תאי העור המתים שחוסמים את פתח הנקבובית. איך?

תכשירים שמקלפים את תאי העור המתים, גם מפני שטח העור החיצוניים וגם בתוך הנקבובית, מכילים חומרים מקבוצות החומצות האלפא והבתא הידרוקסי. החומצות יוצרות פילינג לעור ומשילות ממנו את כל החסמים. כמו כן הן מאפשרות ניקוז יעיל יותר של בלוטות השומן.

ד. יש להסיר את עודפי השומן מהעור. איך?

סיפחו עודפי שומן בעזרת תכשירים מתאימים ובלתי מגרים. הקפידו על ספיחת עודף השומן ולא ייבוש העור. אם העור מיובש אין צורך בפעולה זו, כי אין בעיית שומן עודף על שטח פני העור, השומן במקרה הזה לכוד בתוך הנקבובית.

ה. יש להקפיד על שימוש באיפור מתאים. איזה?

איפור שהמרכיבים שלו לא חוסמים את הנקבוביות (מומלץ להתייעץ עם קוסמטיקאית מוסמכת). עור שמן נראה במיטבו במראה נקי. השתדלו לא להעמיס איפור ובמיוחד להימנע מפודרות. האבקה המתערבבת בשומן וזיעת הפנים, יוצרת מראה לא אסתטי.

תמיד כאן בשבילכן לכל שאלה

אלונה שכטר

X
פתח צ׳אט
היי, איך אני יכול לעזור ?